Varifrån kommer din pension?

Jag var säker på att jag viste var min pension kom ifrån, tills jag fick höra några nya pensionärer prata om det som hade hänt dem! Ju, jag antar att vissa av er också har hört eller helt enkelt råkat ut för det själva! Det är just denna fråga, alltså varifrån kommer min pension, som kan vara av yttersta vikt då många har ingen aning vad pensions myndigheter håller på med och hur de placerar våra sparmedel utan att vi själva får veta någonting! Att bli pensionär har ju sina fördelar och nackdelar men att man behöver utstå saker som fel placering av sina sparpengar av en myndighet som har gått och undanhållit vad det är de håller på med och hur de kan utan att berätta för en göra vad de vill med ens pengar är helt enkelt oroväckande! Att man inte är så bekant med olika termer så som ”Pensionär”, ”Premiepension” och ”Tjänstepension” kan låta konstigt men ärligt talat det är inte så många som använder dessa termer allt för ofta heller! Jag tänkte föreslå att hädanefter tar vi oss an den uppgiften att undersöka aktivt var placerar myndigheter våra pengar och vilka det är som bestämmer det hela? För att den dagen då jag går i pension eller som man säger blir Pensionär vill jag veta att min Premiepension och Tjänstepension har utvecklats som dem borde ha gjorts och att myndigheterna har gjort det med min vetskap!  🙁